Előadás Csíksomlyón


Csíksomlyó - Fodor Művelődési ház
2011. június 19. vasárnap 17.00-20.00

HUN-FÖLDI GAZDAKÖRÖK PROGRAMJA

A MAGYAR ÉRDEKKÉPVISELETI SZÖVETSÉG

a „Magyar-ÉSZ” HUN-FÖLDI programja keretében szeretettel meghívja Önt a

SZÉKELYFÖLDI ÉRDEKKÉPVISELETI SZÖVETSÉG
a „Székely-ÉSZ” megalakulására és programja ismertetésére

„A jólétet nem a politikusok teremtik meg,
hanem a civil társadalom és a technológia”


A program keretében a SZUPERVÁLYOG MAGYARORSZÁG MUNKACSOPORT


„SZUPERVÁLYOG – LEHETSÉGES VÁLASZ A MAI OTTHONTEREMTÉSI NEHÉZSÉGEKRE”


címmel bemutató előadást tart a szupervályog- vagy más néven földzsák-technológia lényegéről, előnyeiről, alkalmazási területeiről.


A szupervályog-technológia egyszerű, de hatékony újításaival kiküszöböli a hagyományos vályogépítés hátrányait, miközben megőrzi kedvező tulajdonságait, visszahozva ezzel ennek az egyszerű és mindenki számára elérhető építési technológiának a létjogosultságát a modern otthonteremtés alternatívái közé. Bemutató előadásunkon megismerheti ezt a gazdaságos és energiatakarékos építési módot, amellyel egészséges, emberléptékű, változatos és harmonikus formavilágú, a szélsőséges időjárási viszonyoknak, környezeti behatásoknak, katasztrófáknak (árvíz, szélvihar, tűzvész, földrengés) ellenálló otthont és környezetet hozhatunk létre földből egyszerű és környezettudatos módon.


A MAGYAR-ÉSZ HUN-FÖLDI programja keretében gazdasági és technológiafejlesztési lehetőségek ismertetésére kerül sor:
Bemutatjuk elképzelésünket a helyi pénzek értékének fontosságáról és egy lehetséges pénzügyi alternatíva bevezetését kezdeményezzük a HUN-FÖLDI gazdasági körökben.
Továbbá sor kerül egy hatékony mezőgazdasági terv ismertetésére, amelynek lényege, hogy hogyan lehet természetes úton – vegyszerek nélkül – megtízszerezni a termést. Bemutatunk egy olyan technológiai lehetőséget, amely szerint megvalósítható a teljes gazdasági önrendelkezés.