Építési tanfolyam - Gárdony, 2011. augusztus

TANFOLYAM AUGUSZTUSBAN!
Júliusi tanfolyamunkat elmosta az eső... A tanfolyam lelkes résztvevőivel folytattuk az építést, amíg tudtuk, hiszen a szupervályog-technológia lehetővé teszi az építést esőben is. A készülő építmény bírta az esőt, de a ruhánk, sátrunk és a felszerelésünk nem. A folytatást el kellett napolnunk augusztusra.
Azonban minden rosszban van valami jó!  Úgy látszik, az időjárás kedvezni akart azoknak,
akik nem tudtak eljönni nyári utolsó tanfolyamunkra, hogy kapjanak még egy lehetőséget :)!

Az augusztusi tanfolyam új időpontját és a részleteket lásd alább.

MEGÚJULT TÁMOGATÁSI RENDSZER és MUNKALEHETŐSÉG
HOGY A PÉNZ NE LEGYEN AKADÁLY!
Részleteket l. az oldal alján

A Szupervályog Magyarország munkacsoport

 SZUPERVÁLYOG ÉPÍTÉSI TANFOLYAM-ot

szervez azoknak, akik szeretnék elsajátítani a szupervályog építési technikai elméleti alapjait, illetve megismerni és saját kezükkel kipróbálni a gyakorlati kivitelezés alapvető fortélyait.

Kinek szól a tanfolyam? Annak,

 • aki szeretné a szupervályog technológiát felhasználva saját kezével építeni a házát, garázsát, melléképületeit, vagy bővíteni szeretné a már meglévő ingatlanját;
 • aki valamilyen közösség, vagy falu számára szeretne közösségi épületet, közösségi tereket építeni;
 • aki szeretné saját maga nyomon követni és garantálni az építkezés színvonalát, minőségét, azaz megszerezni az ehhez szükséges alaptudást;
 • akinek fontos az egészséges, környezetbarát és energiatakarékos otthon;
 • aki szeretné hangulatossá, széppé varázsolni a kertjét, és a helyben fellelhető földből illetve a házépítés során keletkezett hulladék egy részéből felépíteni mindazt a kerti létesítményt és díszítő elemet, amelyre szüksége van;
 • aki szeretne elérhető áron harmonikus, szemet gyönyörködtető ívelt vonalakat, gömbölyded formákat megvalósítani az otthonában vagy a kertjében, aki vágyik a különleges, egyedi formákra, és az egyszerű és kreatív megvalósítási ötletekre;

és végül, de nem utolsó sorban annak,

 • aki szeretne százezreket, lakóház esetében milliókat megspórolni az építési költségeken úgy, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötnie a minőségen, és a mindennapi kényelmét szolgáló színvonalon.

 A tanfolyamon a következő témákat oktatjuk, illetve érintjük:

 • A szupervályog technológia lényege, előnyei, lehetőségei;
 • A szupervályog építés alapanyagai: tudnivalók a földről, zsákról, drótról;
 • A szupervályog építés speciális eszközei és használatuk;
 • Ívelt formák szupervályogból: a boltozatok és kupolák statikai vonatkozásai, tervezési és kivitelezési technikái;
 • Nyílászárók a szupervályog házakban: ablak- és ajtóformák tervezése, készítése és elhelyezése, a nyílászárók beépítése;
 • A tervezéstől az előkészítő munkákig: telekválasztás, tervezés, tájolás, engedélyeztetési folyamat;
 • Gépészeti előkészítő munkák, a gépészet speciális vonatkozásai a szupervályog építés során,
 • A szerkezetkész ház felépítése: földmunka, alapozás, aljzat és pincefal víz- és hőszigetelése, falazás: egyenes és ívelt falak, kupolák és boltozatok építése, tetőmegoldások;
 • Befejező munkálatok: külső hőszigetelés, tapasztás-vakolás, festés;
 • Belső építészeti lehetőségek: válaszfalak, lépcsők, padok, pultok, burkolatok.

FONTOS:
1) A házépítés és számos egyéb épület építése engedély- és/vagy bejelentésköteles tevékenység. A kivitelezéshez a megfelelő szakhatósági engedélyekre, felelős műszaki vezetőre van szükség. Ez a szupervályog-építésre is vonatkozik.
A szupervályog tanfolyamnak nem célja a megfelelő szakvégzettséget igénylő tevékenységek oktatása. A tanfolyam elsősorban a szupervályog-építés fortélyait mutatja be. Az általános szakipari témákkal és technikákkal kapcsolatban, mint pl. alapozás, víz- és hőszigetelés, tetőfedés, gépészet stb. csak a szupervályog-építésre vonatkozó speciális szempontokra térünk ki.

2) Az építési tanfolyamon az elméleti alapok átadásával párhuzamosan a gyakorlati kivitelezést is bemutatjuk egy konkrét építmény építésén modellezve a munkafázisokat. Ez több órás/egész napos, szabad-levegőn végzett komoly fizikai munkával jár, amelyhez megfelelő erőnlét és egészségi állapot szükséges. Bár ki-ki egyéni lehetőségeihez mérten csak annyira vesz részt a fizikai munkában, amennyire jónak látja, a tudás elsajátítása akkor lesz megfelelő, ha minél inkább kipróbálják a résztvevők a gyakorlati, kétkezi kivitelést is.

A tanfolyam időtartama és helyszíne:
2011. augusztus 10-15.
(szerdától hétfőig 9-18 óráig)
Helyszín: Gárdony (Velencei-tó)

Részvevők száma: max. 15 fő
A tanfolyam minimum 8 fő esetén indul!

Részvételi díj / fő: bruttó 140.000.- Ft
Jelentkezési és előleg (30.000.- Ft) befizetési határidő: 2011. augusztus 5. péntek
A tanfolyam teljes díját 2011. augusztus 8. hétfőig kérjük befizetni.

Lemondási feltételek: A részvétel lemondása és a befizetett előleg visszatérítése a jelentkezési határidő (2011. augusztus 5.) előtt lehetséges. Ezen időponton túl sajnos nem áll módunkban a befizetett előleget visszatéríteni. A befizetési határidőn (2011. augusztus 8.) túli lemondás esetén akkor tudjuk visszatéríteni a befizetett részvételi díjat (az előleg kivételével), ha a hely betölthető várólistáról. Indokolt esetben biztosítjuk a részvételt valamelyik későbbi tanfolyamunkon.
A már megkezdett tanfolyam árát nem áll módunkban visszatéríteni! Indokolt esetben, pl. a résztvevő betegsége esetén, következő tanfolyamunk valamelyikén biztosítjuk a tanfolyam befejezését.

Étkezés és szállás:
A tanfolyam részvételi díja nem tartalmazza az étkezés és a szállás költségeit.

A résztvevőknek ingyenes sátorhelyet és strandhasználatot biztosítunk (csak a 380.- Ft/fő/éjszaka idegenforgalmi adót kell befizetni) a tanfolyam ideje alatt a gárdonyi Sport Beach kempingjében a Bál-Na Produkció felajánlásával!

Megfelelő számú igény esetén megszervezzük az ellátást a tanfolyam idejére!
3000.- Ft/fő/nap áron napi háromszori "erőszakmentes és szeretetétkezés" kínálunk alapvetően vegetáriánus ételekkel.
Kérjük jelezze, ha élni szeretne a lehetőséggel, és megküldjük a részleteket.  

Kérjük, jelentkezési szándékát a lap alján letölthető regisztrációs lap visszaküldésével e-mail-ben jelezze a regisztracio@szupervalyog.hu címre.


KEDVEZMÉNY ÉS TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉG:

Korábbi tanfolyamaink esetében is jeleztük, hogy
pároknak, családoknak, csoportnak, közösségeknek, alapítványoknak, stb. indokolt esetben kedvezményes részvételi lehetőséget biztosítunk.
A jövőben támogatást szeretnénk nyújtani egyéni jelentkezőinknek is!
Amennyiben támogatási lehetőséggel szeretne élni, kérjük, röviden foglalja össze és küldje el a tamogatas@szupervalyog.hu e-mail címre az indokait, és tájékoztatjuk a támogatási rendszer lényegéről, illetve egyéni elbírálás alapján egyeztetjük a lehetőségeket.

MUNKALEHETŐSÉG:

A legrátermettebb tanfolyami résztvevőknek lehetősége van csatlakozni a Szupervályog munkacsoporthoz, és részt venni a csoport munkájában.
Részleteket l. -> ITT

Comments