Filmvetítés - Az Alkimisták


FILMVETÍTÉS a GYAKORLATI UTÓPIÁK  c. kiállítás inspiráló helyszínén

Az Alkimisták felfedték az univerzum titkait. A mai modern ember mindenáron meg akarja fejteni azokat. Csakhogy ezzel megöli magát a titkot, és sokszor a titok hordozóját is…


GYÓGYÍTÓ GAZDÁLKODÁS – Milyen téma is illene jobban a gyógyító ÉP-ítészet kiállításunk helyszínéhez?

Hogyan termeljük meg az élelmiszerünket úgy, hogy az egészséges legyen, és közben gyógyítsa a Földet, illetve azt is, aki megműveli, és aki ezt a táplálékot elfogyasztja? Hogyan kapcsolódjunk össze az univerzum energiáival, amikor kapcsolatba kerülünk a földdel, hogy megmunkáljuk (akárcsak a földépítésnél, lásd Rumi gondolatait.)?
A Rudolf Steiner-i alapokon nyugvó biodinamikus gazdálkodás egy sok-sok éve működő választ ad ezekre a kérdésekre.
Fogel Frigyes ismét bejárta a Föld számos pontját, és gazdálkodókkal, vállalkozókkal, hozzáértőkkel beszélgetett ezekről a gondolatokról, miközben gyönyörű felvételekkel illusztrálta az interjúkat.
Közben a témán jócskán túlmutató, de a jövőnk szempontjából kulcsfontosságú területeit is érinti az életünknek... 

"Mindenkinek, aki meg akarja szentelni és meg akarja gyógyítani a Földet"


2017. január 27. péntek 17.30-tól (előreláthatólag, az időpontot hamarosan pontosítjuk!)
https://www.facebook.com/events/1085494001578871/

a Kulturális Kreatívok „mozgalom” (nem az, csak hogy is nevezzem :-) hazai "atyjának" új filmje:

 Fogel Frigyes: Az Alkimisták 

A film társalkotója: Christopher Mann. A vetítésen Fogel Frigyes, a film alkotója, és Szabó Sipos Barnabás színművész, a film narrátora is megtisztel minket a részvételével. Így velük is lesz lehetőségünk beszélgetni a filmet követően.

… és a ráadás ráadása annak, akinek még van kedve és ideje: Egy gondolatébresztő és kedves alkotás, „földönkívüli” szemmel és viccesen komoly kritikával tekintve erre a mi gyönyörű zöld bolygónkra, a Földre (vagyis emberi lakóira):

 Coline Serreau és Vincent Lindon: Gyönyörű zöld 

A részvétel a vetítésen ingyenes!

Mivel a teljes rendezvény (konferenica, kiállítás, filmvetítés) anyagi támogatók nélkül, önköltséggel és önkéntes munkával készül(t), sajnos a vetítésen csak "kávétlan kávétszünet"-et tudunk tartani (ahogy a nyitókonferencia egyik résztvevője találóan megjegyezte). DE ha hozol magaddal némi elemózsiát (ropi, gyümölcs, házi vagy nem házi süti, pogi, bármi...) és innivalót, akkor nem csak szellemi tápláléka lesz a résztvevőknek :-).

Letölthető meghívó (plakát) a lap alján!