Konzultáció, fórum

EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

A szupervályog hazai megjelenése óta nagyon sokan keresnek meg bennünket telefonon vagy e-mailben a technológiával kapcsolatos egyéni kérdéseikkel. Mivel telefonon vagy levélben csak korlátozottan tudunk a rendelkezésükre állni, az egyéni konztultáció keretében lehetőséget kívánunk nyújtani, hogy részletesebb, személyre szabott információhoz juthassatok.

A konzultáció időpont egyeztetés alapján történik,
helyszíne Budapest I. kerület vagy Héreg.

Munkacsoportunk átalakulása miatt 2017-től csak a 
Búbos Ökoház Közösségi Finanszírozási Projekt
 támogatói számára tudunk tanfolyamot tartani. Ennek részleteit és a jelentkezés módját lásd -> ITT.

Szupervályog, permakultúra és önellátás
 fenntarthatóság, (környezet)tudatosság

Fórumainkon és a tanfolyamokon is azt tapasztaltuk, hogy nemcsak a szupervályog, a permakultúra, az organikus építészet, de egyéb a környezettudatos, egészséges és független életmóddal kapcsolatos témák is nagy érdeklődésre tartanak számot a résztvevők között. Mi magunk is érintettek, érdekeltek vagyunk ezekben a témákban is, ahogy azt a tanfolyami invitálónkban is leírtuk. A szupervályog-technológia oktatása és fejlesztése mellett ezeken  területeken is olvasunk, képezzük magunkat és ahogy időnk és lehetőségeink engedik igyekszünk a gyakorlati megvalósításban is előrelépni. Amennyiben a konzultáció résztvevői igényt tartanak rá, a szupervályog mellett ezekre a témákra is kitérünk az eszmecsere során.

Az érintett témák: 

-> Organikus, azaz ökoépítészet (szalmabála, earthsip, dombházak), permakultúrás élettér tervezés
-> Megújuló energiák: napkollektor, napelem, szélenergia, házilagos sörkollektor
-> Önellátó és környezetkímélő vízgazdálkodás: esővíz és használt víz (szürkevíz) gyűjtő rendszerek, hasznosítás
-> Komposzt készítés, komposzt WC (alomszék)
-> Tömegkályha
-> Biokertészkedés, permakultúra (önfenntartó biogazdálkodás)
-> Környezettudatos vegyszer és illatszer használat a háztartásban
 -> Minimális hulladéktermelés, szelektív hulladékgyűjtés, hulladékhasznosítás, újrafelhasználás
továbbá:
-> Közösségszervezés, kapcsolatok, kommunikáció, önismeret, tudatosság, alternatív oktatás

A témákkal kapcsolatos számos információt megosztottunk a honlapunkon is, és rendszeresen teszünk ki posztokat Facebookos oldalainkon is:
-> Önellátó / zöld info
-> Ébredezőknek
-> SzuperMA a Facebookon


Kiknek ajánljuk?

A konzultáció elsődleges célja, hogy válaszoljunk a résztvevő(k) által feltett szupervályoggal kapcsolatos szakmai kérdésekre, megbeszéljük az érdeklődő(k) konkrét építési terveit, ötleteit. Ezenfelül a permakultúra és az önellátás egyéb témáiban is megosztjuk tapasztalatainkat és információinkat. Természetesen nemcsak mi, hanem a résztvevők is hozzá szokták tenni a maguk tudását, így érdekes és tartalmas párbeszéd alakul ki. Mindenképpen hasznos azoknak, akik függetlenségben, önellátásban, kiköltözésben, környezet(tudatos) életformában gondolkodnak, vagy tervezik valamelyik tanfolyamunkon való részvételt, de előbb ismerkednének, tájékozódnának.

Kérjük, hogy mielőtt összegyűjtenéd a kérdéseidet a személyes találkozó előtt, alaposan olvasd át a honlapunkat, mert számos kérdéssel kapcsolatban megosztottunk információkat. Így a konzultációt már hatékonyan a Te egyedi terveisre, kérdéseidre tudjuk szánni,
és nem a szupervályoggal kapcsolatos általános tudnivalókra.
-> Mi az a szupervályog?
-> Gyakori kérdések