KÖNYVEK, KIADVÁNYOK


Az alábbi könyvek kereskedelmi forgalomban nem kapható, kis példányszámú magánkiadványok, amelyeket azoknak szánok ajándékba, akik támogatják a SzuperMA kezdeményezést.
Ha szeretné valamelyik könyvet, kérem, e-mailben jelezze az info@szupervalyog.com címre.

Szupervályog és az oda vezető út - elektronikus kiadványok

Szupervályog bemutató CD

 „Szupervályogon innen és túl – Földépítéstől a permakultúráig” c. bemutató könyvecske -> Részletek 

 
Szivárvány Históriák
„Kacskaringók… a szabadság felé vezető úton”
 c.      blogregény -> Részletek 

 A két könyvön kívül dokumentumokkal, fotóalbumokkal, interjúkkal, videókkal és  néhány előadásunk diasorával szeretnénk megismertetni a szupervályog-technológiát,  és a kapcsolódó témákat az önellátás kelléktárában. A diasorokat azoknak szánjuk, akik szeretnék másokkal (családtagokkal, barátokkal, közösségbeli társakkal…) is megosztani ezeket a témákat, beszélgetésre, közös továbbgondolkodásra invitálva őket. A dokumentumok között bemutatjuk a SzuperMA Műhely szellemiségét, eredményeit és tevékenységeit, illetve a 2015-ben induló Búbos Ökoház Projektet is. Illetve közreadjuk a 2014-es Velencei Építészeti Biennáléra összeállított pályázati anyagunkat is, azzal a nem titkolt céllal, hogy hátha másoknak is megtetszik, és a jövőben sikerül támogatókra találnunk a megvalósításban. 
-> A CD részletes tartalomjegyzéke          


Szupervályog építési útmutató CD

"Tervezzünk és építsünk a természettel! A szupervályog-építés alapjai" c. könyv

Az egyetlen magyar nyelven elérhető átfogó szupervályog szakkönyv! A kézikönyv az építési tanfolyamok anyagán alapul, és tartalmazza a szupervályog-építés alapjainak részletes technológiai leírását.

 Mintegy 130 színes fotóval és illusztrációval

„Kedveled a harmonikus, szemet gyönyörködtető, ívelt vonalakat, a természetbe illeszkedő, gömbölyded formákat? Vagy egy hagyományos, egyenesfalu vályogházra vágysz, amely kiállja az idő(járás) próbáját? Fontos Neked, hogy az otthonod egészséges, környezetbarát és energiatakarékos legyen? Széppé akarod varázsolni a kertedet hangulatos, egyedi formájú, mégis praktikus kerti bútorokkal, építményekkel, díszítő elemekkel? Szeretnéd megvalósítani kreatív ötleteidet, akár saját kezűleg is?

Ha így van, örömödet fogod lelni a szupervályog-technológiában, amely lehetővé teszi, hogy a családod, barátaid segítségével megépíthesd a házadat, kertedet. Mindezt elérhető áron, egyszerű módszerekkel, a saját kertedben fellelhető földből. A földzsák építési módszert bárki megtanulhatja! Ehhez nyújt részletes technológiai leírást ez a kézikönyv.”


Ökofalu regény

KÖNYVEK, KIADVÁNYOK
Kara Kovács Mona: Angyalhegy - Első könyv: Előjelek

Ökoutópia-sorozat ébredőknek és álmodóknak korhatár nélkül

A harmonikus élet forgatókönyve
a Nagy Ökofalu Könyv helyett

„Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy összegyűjtöd az embereket, és kiosztod közöttük a feladatokat. Inkább keltsd fel bennük a vágyat a végtelen tenger iránt.” (Antoine de Saint-Exupéry)

Kacskaringós szupervályogos utunk egyik eredménye ez a regénysorozat. Az a vágyunk hívta életre, hogy legyen egy olyan víziónk, amely éltet minket addig is, amíg a valóságban meg nem tudjuk teremteni a saját "álomfalunkat".
Bízunk benne, hogy a kalandregénybe "bújtatott" tapasztalatok, ötletek, elKÉPzelések segítenek mindazoknak, akik hasonló álmokat dédelgetnek, akár még csak tervezgnek, akár már a tettek mezejére is léptek...
A könyvet azoknak is ajánljuk, akik (egyelőre :-) nem szándékoznak kiköltözni a természetbe, de szívesen olvasnának egy nem mindennapi helyen játszódó, izgalmas és szívet melengető történetet...

Párkapcsolatok

Dr. Kovács Mónika Erika: Pártalálás

A KORREKTÚRA sorozat első kötete. Miért „korrektúra”?
Sok-sok évet töltünk az iskolapadban, arról viszont vajmi kevés szó esik, hogy hogyan is boldoguljunk úgy általában az életben, a mindennapi kapcsolatainkban. Pedig - ahogy műveltségünk és szakmai tudásunk -, úgy ezek az emberi és életkészségek sem születnek velünk. Többségüket születésünk után „szedjük magunkra”, általában különösebb tudatosság nélkül. A szerencsésebbek jó szülői, pedagógusi példa alapján, a kevésbé szerencsések a maguk kárán tanulva.
A Korrektúra sorozat célja, hogy körüljárja ezeket az emberi és életkészségeket, és elgondolkodtasson, ötleteket adjon ahhoz, hogy hogyan „korrigáld” ezeket, ha úgy látod, nem vagy elég sikeres az életben, és hatékonyabb akarsz lenni a magánéletedben és a munkádban, fejleszteni szeretnéd az érzelmi intelligenciádat. ”Van Önnek egy korrekt ura?” - játszott el a szóval, és a pártalálás témával Táncos Laci bácsi, a kiadó igazgatója.
Tartalomjegyzék és mintaoldalak letölthetők a lap aljáról!
A PÁRTALÁLÁS kötet a következő kérdésekre keresi a választ:
  • Miben és miért mások az emberek és a párkapcsolatok ma?
  • Miért vagy egyedül már megint (még mindig)?
  • Meddig lehet és érdemes megmenteni egy kapcsolatot, és hogyan? Ha nem menthető, hogyan zárd le és „gyászold meg” azt, hogy sikeresen tudj új kapcsolatot kezdeni?
  • Ki illik hozzád? Létezik-e az „igazi”, a testi-lelki társ? Ha igen, hogyan találd meg?
  • Tudatosan keress vagy a szívedre hallgatva? Ismerkedj-e például az interneten?
  • Ha megtaláltad Őt, hogyan őrizd meg? Mi szükséges a tartós és boldog társkapcsolathoz?
Akár most próbálgatod a szárnyaidat, akár túl vagy már néhány szakításon, - kortól és nemtől függetlenül - örökérvényű kérdések ezek. A kötetben a szerző 20 éves szakmai és élettapasztalatait osztja meg Veled elgondolkodtatóan, de gyakorlatiasan és kedves humorral. Ötleteket ad ahhoz, hogy hogyan fejleszd vagy „korrigáld” párkapcsolati készségeidet, párválasztási stratégiáidat, hogy megtaláld a testi-lelki társadat. „Mert minden szeretet és simogatás nélkül eltelt nap elvesztegetett idő.”

Semmelweis Kiadó, 2008.
Ċ
Információ Szupervályog,
2017. ápr. 28. 5:45
Ċ
Információ Szupervályog,
2017. ápr. 28. 5:26