Kiállítás Héreg Pásztorház

"ZÖLD" NAP HÉREGEN
Rendhagyó Szupervályog & Permakultúra Nyílt Nap 
a helyi ÖkoKör közreműködésével
a Búbos Ökoház Kiállítás héregi megnyitója alkalmából


Aki lemaradt a kiállításról, ne búsuljon, a Búbos Ökoház Projekt bemutatását időről időre különböző helyszíneken megismételjük. Addig is a kiállítás fotóiban gyönyörködhetsz Facebook-os oldalunkon. A kiállítás előkészületei is érdekes pillanatképekkel szolgáltak, l. az Installáció c. albumban.

2015. július 26. (vasárnap) 11:00-22.00
Héreg Pásztorház 
(Sport Vendéglővel szemben)


Búbosház - Szupervályog Ökoház Projekt kiállítása májusban került megrendezésre a Tatabányai Kormányhivatalban. A sikeres kiállítás vándorkiállítássá alakult, és ezúttal a Szivárvány Falu és a Búbos projekt falujába, Héregre, az épülő Pásztorházba költözik át. 

Időközben a Búbosház építési engedélyét is megkaptuk, mely fontos mérföldkő a szupervályog hazai történetében!

Hogy megünnepeljük az örömhírt, a kiállítás megnyitóját szeretnénk egy teljes napos programmá kiegészíteni az ökotudatosság jegyében. A tervezett programok a teljesség igénye nélkül: 
-> Zöld-kvíz felnőtteknek és gyerekeknek (a játékos ökoépítészeti és fenntarthatósági teszt)... 
-> Kvíz jutalomsorsolás (fő díj: 1 fő minimális, azaz önköltségi, illetve 1 fő féláron vehet részt a július végi szupervályog tanfolyamonszupervályog CD-k, ajándékok...
-> Kedvezményes könyvvásár kiadványainkból...
-> 2015 a talaj éve: permakultúra és talajvédelm, Országh József és a vízönellátás, komposzttálás és alomszék stb. 
-> Újra "divatban" a konyhakert... avagy miért éri meg permakultúrás kertet művelni... 
-> A házikenyér és a búbos kemence dicsérete...
-> Játszóház gyerekeknek...
-> Estefelé filmvetítés: A jövő farmja (a BBC gyönyörű és inspiráló ismeretterjesztő és természetfilmje)...
-> és természetesen a kiállítás megtekintése és a Szivárvány Falu SzuperMA bemutató területre, a majdani Búbosház majdani helyszínére tett  kirándulás keretében ismerkedés a szupervályoggal, a permakultúrával, a környezettudatos és egészséges életforma és az önellátás lehetőségeivel.
A kiállítást Nieszner József Héreg polgármestere és Sáros László építész DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke nyitja meg 11.00 órakor a héregi Pásztorházban.
A kiállítás előreláthatólag július 26-tól augusztus 10-ig tekinthető meg.

A szépséges fekvésű, rendezett Héreg falu a vadregényes, medvehagymás, szarvasbőgéses Gerecse karéjában fekszik, a falu a Gerecse-túrák egyik kiindulópontja. Érdemes az egész hétvégét itt tölteni, és körbesétálni a faluban, kirándulást tenni a hegyekbe. Szállás- és étkezési lehetőség a héregi Sportvendéglőben. (Szállásigényét mindenképpen előre egyeztesse a vendéglővel!) 

A részvétel a Nyílt Napon és a kiállítás megtekintése is ingyenes!

Adományt azonban örömmel veszünk, amellyel támogatja a SzuperMA Műhely munkásságát, az oktató és bemutató terület fejlesztését, illetve a Búbos Ökoház Projektet.

A résztvevőknek kedvezményes tanfolyami részvételt és könyvvásárlási lehetőséget biztosítunk!