Kiállítás Tatabánya

Búbosház Kiállítás - Tatabánya Kormányhivatal 
2015. május 14-21.

Aki lemaradt a kiállításról, ne búsuljon, a kiállítás nyáron átköltözik a héregi faluházba, és ott megújult formában újra megtekinthető lesz. A megnyitó időpontjáról hírdással leszünk, addig is a tatabányai kiállítás fotóiban gyönyörködhetsz Facebook-os oldalunkon. A kiállítás előkészületei is érdekes pillanatképekkel szolgáltak, l. az Installáció c. albumban.

https://www.facebook.com/events/685979078196931/Nem csak házépítőknek...!
Várjuk szeretettel mindazokat, akik szeretnék lakóhelyüket, környezetüket szebbé, egészségesebbé és fenntarthatóbbá varázsolni - lakjanak akár
többlakásos városi bérházban, akár kertvárosban, falusi vagy tanyasi környezetben.

http://bubosokohaz.szupervalyog.com/
Az elmúlt hetekben folytattuk a szupervályog mintaház építésének előkészítését, és a tervezés-engedélyeztetés folyamatában is előreheladtunk. Munkálkodásunk örvendetes eredménye, hogy lehetőségünk van egy
szupervályog kiállítás keretében is bemutatni a SzuperMA Műhely munkásságát, és elsősorban a Szivárvány Falu - Búbosház - Szupervályog Ökoház Projekt részleteit 2015. május 14-21. között a tatabányai Kormányhivatalban.


 A kiállítás ünnepélyes megnyitója 
 2015. május 14-én 15.00-kor lesz a helyszínen. 

A kiállítást megnyitja:
Dr. Kancz Csaba - kormánybiztos
Mújdricza Péter - építész, művészeti író
Dr. Kovács Mónika és Fekete Zoltán - SzuperMA alapítók és projektgazdák

A kiállításon rajzok, dokumentumok, makettek, térbeli installációk segítségével bemutatjuk a szupervályog bemutató és oktató területre tervezett mintaház tervezésének folyamatát, a tervezéskor figyelembe vett ökoépítészeti és permakultúrás szempontokat. Az elkészült terveken kívül bemutatjuk az engedélyeztetés folyamatát, energetikai terveit és természetesen magának a szupervályog-technológának az alapjait, illetve a földzsák-építés magyarországi bevezetésének eredményeit is. A prototípus ház alapvetően szupervályog-technológiával készül, de tartalmaz egyéb organikus építészeti módszerket is, mint pl. a szalmabála-építés vagy az earthship. A prototípus házzal szeretnénk szemléltetni, hogy hogyan kombinálhatók a különböző anyagok, módszerek és ötletek ahhoz, hogy a végeredmény egy szép, egészséges, környezettudatos és fenntartható otthon legyen... és mindez elérhető áron.


 A kiállítás megtekinthető: 

 2015. május 14-21. között hétköznapokon munkaidőben (8:00-17:00) 
  a Tatabányai Kormányhivatal aulájában (2800 Tatabánya, Bárdos Lakópark 2 - Omegapark).


A kiállításon készült interjú
Ċ
Információ Szupervályog,
2015. máj. 10. 4:47