Gyakorlati tanfolyam régi

Három és fél napos
 EGYEDI AKCIÓ - TANFOLYAM FÉLÁRON! 
A közeljövőben nem indítunk
.

Régóta vágyik rá, hogy megtapasztalja, hogyan kell építeni a szupervályog-technológiával? Ha nincs lehetősége eljönni a teljes, hatnapos SzuperMA - szupervályog, ökoépítészet és permakultúrás élettér tervezés tanfolyamunkra, íme a lehetőség. A gyakorlati tanfolyam során az épülő SzuperMA bemutató és oktató területen épülő mintaépítmények - nyári konyha és zuhanyozó, tároló kupola, lépcső, szupervályog kerti pihenő-meditálóhely, kerti tavacska, támfal stb. építésében vehet részt a „falazástól” a kupolaépítésen keresztül a tapasztásig.

Részvételi feltételek

A gyakorlati képzést azoknak rendezzük, akik nem tudnak részt venni a hatnapos tanfolyamon, de szeretnék elsajátítani a szupervályog-technológia gyakorlati tudnivalóit, fogásait, és vállalják, hogy az elméleti részből önállóan felszülnek a tanfolyamra.
A gyakorlati képzésen résztvevőknek ugyanazt a gyakorlati tudást adjuk át, amit a "nagytanfolyam" résztvevőinek, így fontos, hogy a megfelelő elméleti alappal rendelkezzenek.

A GYAKORLATI TANFOLYAM RÉSZTVEVŐITŐL TEHÁT A KÖVETKEZŐKET KÉRJÜK:

  1. Az oldal alján letölthető regisztrációs lapot küldjék vissza.
  2. A tanfolyami előleg befizetését követően postán megküldjük a tanfolyam írásos anyagát CD-n
    (A szupervályog építés alapjai c. könyv)
  3. A tankönyvben található elméleti alapokat tanulmányozzák át, azaz otthon készüljenek fel a gyakorlati képzésre.

Az utolsó pillanatban találtál rá erre a lehetőségre,
és már nincsen idő, hogy kiküldjük előre a tananyagot?
Sebaj! Gyere Héregre a tanfolyamot megelőző este, és a Sport Vendéglő kellemes környezetében másnap délutánig
(ha nem is teljes mélységében, de) fel tudsz készülni a leglényegesebb tudnivalókból. Az idő rövidsége miatt telefonon jelentkezz: 30/736-3821.

A háromnapos gyakorlatot megelőző fél napot arra szánjuk, hogy az elméleti alapok leglényegesebb pontjait átbeszéljük, az esetleges kérdésekre válaszoljunk, és az elméleti tanfolyam zárótesztjének a kitöltésével a résztvevők felkészültségét ellenőrizzük. Ennek célja elsősorban a gyakorlat hatékonyságának biztosítása, hogy minden résztvevő komolyan vegye az előre készülést, és ne fordulhasson elő, hogy egy készületlen résztvevő hátráltatja a többieket.

FONTOS:
1)
A házépítés és számos egyéb épület építése bejelentés köteles tevékenység. Ugyan építési engedélyre és a megfelelő szakhatósági engedélyekre az új, 2016-os jogszabályoknak megfelelően csak a 300 m2-nél nagyobb lakóházak esetében van szükség, de a kivitelezéshez továbbra is szükség van felelős műszaki vezetőre, és az építési E-napló vezetését is lebonyolító kivitelezőre. Ez a szupervályog-építésre is vonatkozik.

A szupervályog tanfolyamnak természetesen nem lehet célja a megfelelő szakvégzettséget igénylő, többéves szakképzésekhez kötött tevékenységek oktatása. A tanfolyam elsősorban a szupervályog-építés fortélyait mutatja be. Az általános szakipari témákkal és technikákkal kapcsolatban, mint pl. alapozás, víz- és hőszigetelés, tetőfedés, gépészet stb. csak a szupervályog-építésre vonatkozó speciális szempontokra térünk ki az elméleti tanfolyam keretében.
Részleteket l. a hatnapos tanfolyamnál.

2) Az építési tanfolyamon az elméleti alapok átadásával párhuzamosan a gyakorlati kivitelezést is bemutatjuk egy konkrét építmény építésén modellezve a munkafázisokat. Ez több órás/egész napos, szabad levegőn végzett komoly fizikai munkával jár, amelyhez megfelelő erőnlét és egészségi állapot szükséges. Bár ki-ki egyéni lehetőségeihez mérten csak annyira vesz részt a fizikai munkában, amennyire jónak látja, a tudás elsajátítása akkor lesz megfelelő, ha minél inkább kipróbálják a résztvevők a gyakorlati, kétkezi kivitelezést is. Ennek ellenére bátorítjuk a résztvételt kortól és nemtől függetlenül, mert az alapokat bárki el tudja sajátítani, és az építkezés során mindenki meg tudja találni a saját adottságaihoz, képességeihez megfelelő részfeladatokat.

Helyszín, résztvevők száma, részvételi díj

A tanfolyam helyszíne:

Helyszín: Szivárvány Falu, Héreg (Budapesttől 59, Tatabányától 19 km-re)

Részvevők száma: max. 9 fő
A képzés megfelelő számú jelentkező (min. 4 fő) esetén indul!

Részvételi díj / fő:  79.000.-
a hatnapos "nagytanfolyam" gyakorlati részét;
- ajándék
Szupervályog bemutató CD-t,
- a tanfolyam írásos anyagát CD-n (A szupervályog építés alapjai c. könyv)

Kedvezmények                 

-> Hozza el rokonát, barátját, ismerősét! Minden Ön által hozott résztvevő után 10% kedvezményt kap a tanfolyam árából!
-> Egy háztartásban élők esetében a 2. résztvevő is 10%, a 3. pedig 20%
kedvezményt kap.
További KEDVEZMÉNYEK:
-> A Szuper-Fórumon és az egyéni konzultáción résztvevőknek 5%-os kedvezményt adunk a tanfolyami díjból.
-> Aki rész vett valamelyik korábbi képzésünkön, a 2. tanfolyam árából 10%, a továbbiakból pedig 20% kedvezményt kap!

Amennyiben anyagi helyzete lehetővé teszi és szeretné támogatni a Búbos Ökoház Projektet,
itt talál további információkat: -> Búbosház Projekt
A támogatást különféle jutalmakkal honoráljuk, amely az összegtől függően, tanfolyami részvétel is lehet!
Támogatását előre is köszönjük!

Étkezés és szállás

A tanfolyam részvételi díja nem tartalmazza az étkezés és a szállás költségeit.
Étkezési és szálláslehetőség Héregen a Sport Vendéglőben (70/321-3757) van.

Jelentkezés

https://www.facebook.com/events/502473493289237/
A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!
Amennyiben érdekli a tanfolyam, kérjük, küldje vissza a lap alján letölthető regisztrációs lapot az info@szupervalyog.com címre.
Jelentkezése a tanfolyami előleg (20.000.- Ft) befizetése esetén válik érvényessé, azaz
ennek beérkezését követően tudjuk a tankönyvet kipostázni, és a férőhelyet biztosítani!

Lemondási feltételek: A részvétel lemondása és a befizetett előleg visszatérítése a kitűzött és meghirdetett tanfolyami időpont előtt két héttel lehetséges. Ezen időponton túl sajnos nem áll módunkban a befizetett előleget visszatéríteni, kivéve, ha a hely betölthető várólistáról.
A már megkezdett tanfolyam árát nem áll módunkban visszatéríteni! Indokolt esetben, pl. a résztvevő betegsége esetén, következő tanfolyamunk valamelyikén biztosítjuk a tanfolyam befejezését.

A résztvevőknek a tanfolyam előtt részletes tájékoztatót küldünk a képzéssel kapcsolatos technikai tudnivalókról, szükséges felszerelésről stb.

ĉ
Monika Erika Dr. Kovacs,
2016. dec. 14. 2:47