Gyakori kérdések - Fontos tudnivalókGYÍK - GYAKORI KÉRDÉSEK

Az elmúlt néhány hónap során rengeteg megkeresést és kérdést kaptunk és válaszoltunk meg. Ahogy időnk engedi, összeállítjuk, és folyamatosan bővítjük a leggyakoribb kérdések listáját.

A lista elkészültéig szíves türelmét /türelmedet kérjük.


Addig is, az oldal alján csatoltuk az egyik legfontosabb dokumentumot, amire szüksége lesz azoknak, akik szupervályog házuk építését engedélyeztetni szeretnék.

Levélben ezután is állunk mindenki rendelkezésére az info@szupervalyog.hu címen, illetve hosszabb lélegzetű vagy konkrét szakmai /kivitelezési kérdésekkel kapcsolatban a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő fórumunkon, illetve egyéni konzultáció keretében.


FONTOS TUDNIVALÓK

A szupervályog alapvetően egyszerű építés módszer, amelyet bárki meg tud tanulni. DE mint minden szakma esetében, itt is vannak alapvető szabályok és fortélyok, amelyeket el kell sajátítani és betartani az építés során.
Ellenkező esetben, szakszerűtlen kivitelezéskor építményünk nem fog megfelelni a statikai és esztétikai követelményeknek, vagy nem állja ki az idő próbáját. Ez nemcsak anyagi veszteséget, de komoly balesetveszélyt is jelenthet!

Néhány egymásra dobott, rossz minőségű tégla még nem lakóház! Így van ez a szupervályog esetében is. Csak szakszerű tervezéssel, megfelelő minőségű anyagból készült, megfelelő összetételű földkeverékkel töltött zsák/tömlő alkalmazásával, az építés-technológia szabályait és a statikai szempontokat és előírásokat betartva tudunk biztonságos és tartós építményeket létrehozni.

A Szupervályog Magyarország munkacsoport által tartott tanfolyamokon nemcsak tanítjuk a technológia "ökölszabályait", de a lehetséges hibákra és veszélyekre, illetve az érvényes építési szabályok és rendelkezések betartására és betartatására is felhívjuk a figyelmet! Szeretnénk elkerülni, hogy hazánkban a fenti fotón látható esetek előforduljanak, azaz hogy a technológiát kísérletező kedvű, ám nem megfelelő felkészültségű vagy a szupervályog-építés iránt nem elkötelezett és felelős építők alkalmazzák és adják tovább. A szakszerűtlenül, megfelelő szaktudás és szakmai háttér nélkül tervezett és kivitelezett szupervályog-építményekért munkacsoportunk semmilyen felelősséget nem vállal! Az a célunk, hogy a szupervályog-technológia egy megbízható építési alternatívát jelentsen Magyarországon is.
Ċ
Monika Erika Dr. Kovacs,
2011. júl. 13. 1:54
Comments