Kiadványok - Önellátás, gazdálkodás, permakultúra

ÖKO-VÖLGY ALAPÍTVÁNY: BESZÉLGETÉSEK AZ ÖNELLÁTÁSRÓL

A biogazdálkodás és az ökologikus életmód alapjai

Hogyan lehet működő biokertet létrehozni? Milyen módszerrel érdemes befőzni és tárolni a terményeket? Hogyan lehet megoldani a tűzifa-önellátást, a fűtést és a szennyvíztisztítást házilag, pénztárcakímélő módon?

A könyv tizenöt dialógusában a Krisna-völgyi biogazdaság vezetői adják át tudásuk legjavát, és vallanak közel két évtizedes szakmai tapasztalataikról.

240 oldalon, 108 fotóval, a legfontosabb tudnivalókat összefoglaló 50 keretes résszel. Rendkívül gyakorlat-orientáltan, tele praktikus útmutatásokkal, igényes, kétszínnyomásos kivitelben.

A tartalomból:
Az önellátásról és az önfenntartásról ~ A zöldségeskert ~ Gyümölcsészet ~ Zöldségek és gyümölcsök betakarítása, tartósítása, tárolása ~ Szántóföldi növénytermesztés, rét- és legelőgazdálkodás ~ Ivóvíz önrendelkezés ~ Tóépítés- és fenntartás, az esővíz gyűjtése ~ Szennyvízkezelés- és tisztítás ~ Tisztító- és tisztálkodó szerek ~ Tűzifa előállítás ~ Fűtés, főzés fával ~ Világítás ~ Ruházkodás ~ Természetvédelem

A könyv ára 2900.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 3890.- Ft.

Hogyan készítsünk házilag natúr kozmetikumokat? … Hogyan kell kemencét építeni és kenyeret sütni? … Milyen módon készíthetünk tejtermékeket, sajtokat? … Hogyan lehet előállítani a villamos áramot családi léptékben? … Milyen módszerrel őrizhetjük meg az egészségünket, és milyen módon kezelhetők a betegségek az önellátás körülményei között? …  Hogyan kezdjünk neki a méhészkedésnek, hogyan juthatunk saját mézhez?

A dialógusokat számos recepttel, gyakorlati útmutatóval egészítettük ki, és olvasmányos formában adjuk közre. 15 fejezetben, 360 oldalon, 117 fényképpel és magyarázó rajzzal, valamint 83 keretes résszel, és több száz recepttel fűszerezve.

Főbb témakörök:
Egészségmegőrzés, táplálkozás, életmód ~ Gyógyászat, gyógyítás természetes anyagokkal ~ Natúr kozmetikumok és háziszerek készítése ~ Méhészkedés ~ Tejfeldolgozás, a legkülönbözőbb tejtermékek előállítása, sajtkészítés ~ Ökrök betanítása és ökrös munka ~ Építészet – vályogtechnológiák ~ Kemence építése és kenyérsütés ~ Energetika – áramtermelés, meleg víz előállítás ~ Teljes családi gazdaság tervezése, felépítése, működése

A könyv ára 3600.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 4590.- Ft
Jelenleg sajnos nem kapható!

BAJI BÉLA: PERMAKULTÚRA ÉS ÖNELLÁTÓ BIOGAZDÁLKODÁS


Első magyar nyelvű szakkönyv a permakultúráról -
nem csak szakembereknek
3. kiadása
Fő fejezetek:
- Ajánló: Ki hogyan olvassa a könyvet?
- Előhang
- Mi is az a permakultúra?
- Permakultúra - mit, hogyan?
- Permakultúra-praktikák
- Főbb irodalmi források

A könyv ára 2700.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség
(ajánlott küldemény) = 3690.- Ft.
Jelenleg sajnos nem kapható!


A rendelés menete:

Rendelési szándékát kérjük, hogy a lap alján letölthető regisztrációs és megrendelő lap visszaküldésével jelezze a info@szupervalyog.com e-mail címre.

A kiadványokat előre utalás után tudjuk postázni.
Megrendelését követően e-mailben megküldjük a bankszámlaszámot, Az összeg számlánkra történő beérkezését követően három munkanapon belül postára adjuk (ajánlott küldeményként) a rendelést.
A csomagolási és postaköltség 990.- Ft, két illetve három könyv rendelése esetén 1490.-

Letölthető regisztrációs lap:

Az alábbi "SzuperMA Regisztrációs lap"  nevére kattintva a Word dokumentum online megtekinthető (nem szerkeszthető!).
A regisztráció lap visszaküldéséhez, kérjük, töltse le a dokumentumot a jobb oldalon található nyilacskára kattintva a saját számítógépére, és ott egy szövegszerkesztővel töltse ki, majd az elmentett dokumentumot e-mailben csatolva küldje vissza a info@szupervalyog.com címre.

ĉ
Monika Erika Dr. Kovacs,
2016. júl. 6. 1:50