Kiadványok - Szupervályog

SZUPERVÁLYOG ÉPÍTÉSI SZAKKÖNYV

Az egyetlen magyar nyelven elérhető átfogó

szupervályog szakkönyv, mely az építési tanfolyam anyagán alapul.
A tankönyv tartalmazza a szupervályog-építés alapjainak részletes technológiai leírását.


Dr. Kovács Mónika Erika
Tervezzünk és építsünk a természettel! A szupervályog-építés alapjai

Mintegy 130 színes fotóval és illusztrációval

"Kedveli a harmonikus, szemet gyönyörködtető ívelt vonalakat, a természetbe illeszkedő, gömbölyded formákat? Vagy egy hagyományos, egyenes falu vályogházra vágyik, amely kiállja az idő(járás) próbáját? Fontos Önnek, hogy otthona egészséges, környezetbarát és energiatakarékos legyen? Széppé akarja varázsolni a kertjét hangulatos, egyedi formájú, mégis praktikus kerti bútorokkal, építményekkel, díszítő elemekkel? Szeretné megvalósítani kreatív ötleteit, akár saját kezűleg is?

Ha így van, örömét fogja lelni a szupervályog-technológiában, amely lehetővé teszi, hogy a családja, barátai segítségével megépíthesse a házát, kertjét. Mindezt elérhető áron, egyszerű módszerekkel, a saját kertjében fellelhető földből. A földzsák építési módszert bárki megtanulhatja! Ehhez nyújt részletes technológiai leírást ez a kézikönyv."
A lap alján letölthető mintaoldalak a könyvből!

A könyv ára: 8900.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 9890.- Ft.
Jelenleg csak elektronikus formában kapható (l. alább)!

ÚJDONSÁG:
Aki a kényelmesebb olvasást biztosító papírforma könyv helyett olcsóbb megoldásra vágyik, a könyv anyagát elektronikus formában is megvásárolhatja.


A CD ára: 5900.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 6890.- Ft.

Rendelési szándékát kérjük, hogy a lap alján letölthető regisztrációs és megrendelő lap visszaküldésével jelezze a info@szupervalyog.com e-mail címre.

ÚJDONSÁG!
SZUPERVÁLYOG BEMUTATÓ CD:
Könyvek: Szupervályogon innen és túl ~ Kacskaringók... a szabadság felé vezető úton
Bemutató és információs anyagok, videók

Munkacsoportunk egyéves születésnapja alkalmából adta ki először a szupervályog-technológiával kapcsolatos bemutató CD-t. Az azóta eltelt időben sok új ismerettel gazdagodtunk, sok minden történt a „szupervályog-úton”. Megérett a helyzet arra, hogy bővített, átdolgozott formában újra kiadjuk bemutató CD-nket. A CD egyik fő tartalmának szánt, 2011-ben született, számos színes fotóval illusztrált bemutató kiadványunk új címmel – „Szupervályogon innen és túl Földépítéstől a permakultúráig” – megújult és kibővült tartalommal került az új korongra (l. alább). A hazai szupervályog-történet kezdete óta a személyes hangvételű SzuperBlogban számolunk be az eseményekről, amelyek menet közben a szupervályog-technológiától igencsak továbbgyűrűztek, és a paletta számos új területtel bővült ki, ahogy haladtunk előre a fenntarthatóság és az önellátás felé vezető „kacskaringós” úton:
Ezek az új témák az organikus építészet egyéb formái, az önellátó biogazdálkodás, a permakultúra, a kemenceépítés, a környezettudatos és önellátó vízgazdálkodás, az alternatív energiák, a helyi pénzek, a közösségteremtés, az önismeret és a tudatosodás, fejlődés (többek között saját Szivárvány Tréningünk segítségével). Szivárvány Ökofalu néven egy fokozatosan bővülő önellátásra és a (ki)szolgáltatóktól való függetlenségre törekvő életközösséget is megálmodtunk. Tapasztalatainkat, gondolatainkat immár nemcsak a blogban osztjuk meg, de a hihetetlenül mozgalmas első két évünk történetét a blog alapján kibővítve, teljessé téve „Kacskaringók… a szabadság felé vezető úton” címmel naplóregényben is megírtuk, melynek elektronikus változatát szintén tartalmazza ez a CD.
A Kacskaringók regény első része a Szivárvány Históriák regénysorozatnak.

A két fő olvasmányon kívül dokumentumokkal, fotóalbumokkal, interjúkkal, videókkal és néhány előadásunk diasorával szeretnénk megismertetni a szupervályog-technológiát, és a kapcsolódó témákat az önellátás kelléktárában. A diasorokat azoknak szánjuk, akik szeretnék másokkal (családtagokkal, barátokkal, közösségbeli társakkal…) is megosztani ezeket a témákat, beszélgetésre, közös továbbgondolkodásra invitálva őket. A dokumentumok között bemutatjuk a SzuperMA Műhely szellemiségét, eredményeit és tevékenységeit, illetve a 2015-ben induló Szivárvány Ökoház Projektet is. Illetve közreadjuk a 2014-es Velencei Építészeti Biennáléra összeállított pályázati anyagunkat is, azzal a nem titkolt céllal, hogy hátha másoknak is megtetszik, és a jövőben sikerül támogatókra találnunk a megvalósításban. Végül mellékeltük az aktuális szórólapjainkat is.

-> Részletes tartalomjegyzék

A bemutató CD és blogregény ára: 3900.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 4890.- Ft.

Az ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ CD és a BEMUTATÓ és BLOGREGÉNY CD EGYÜTT 10% KEDVEZMÉNNYEL: 8.800.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 9.790.- Ft

A környezettudatosság jegyében új CD-ink műanyag tok helyett saját készítésű újrahasznosított és újrahasznosítható papírból készült tokba kerülnek.
Íme a tok készítésének technikája
-> -> ->

Rendelési szándékát kérjük, hogy a lap alján letölthető regisztrációs és megrendelő lap visszaküldésével jelezze a info@szupervalyog.com e-mail címre.

SZÍNES BEMUTATÓ KIADVÁNY RENGETEG KÉPPEL
---> Szupervályog Bemutató CD~~~

Dr. Kovács Mónika Erika:
SZUPERVÁLYOGON INNEN ÉS TÚL
Földépítéstől a permakultúráig

Mintegy 260 színes fotóval és illusztrációval

Mi az a szupervályog, más néven földzsák- vagy szuperblokk-technológia?
Hogyan kapcsolódik az ökoépítészethez a permakultúra

A bemutató könyv választ ad ezekre a kérdésekre, továbbá olvashatunk benne a szupervályog történetéről és megálmodójáról, Nader Khaliliről, illetve az általa is képviselt univerzális, természet közeli rendező- és építőelvekről, amelyek a permakultúra szemléletében is visszaköszönnek. Megtudhatjuk, hogy mitől szuper a szupervályog, azaz miért is olyan zseniálisan egyszerű a földzsák építési módszer, és milyen ötletek-kel fejleszti tovább a hagyományos vályogépítési technikákat, megőrizve azok kedvező tulajdonságait, de kiküszöbölve a hátrányaikat. A könyvben összefoglaljuk, hogy milyen előnyei vannak a szuper-vályognak az egyéb − régi és modern − építési technológiákkal összehasonlítva, és bemutatunk néhány szupervályog-alternatívát is. Ízelítőként és kedv-csinálóként a könyv végén található fotóalbumban számos fotót gyűjtöttünk egybe a nagyvilágban épült szupervályog házakról és egyéb építményekről, szemet gyönyörködtető példákkal illusztrálva a szinte kifogyhatatlan lehetőségeket…


A rendelés menete:

Rendelési szándékát kérjük, hogy a lap alján letölthető regisztrációs és megrendelő lap visszaküldésével jelezze a info@szupervalyog.com e-mail címre.

A kiadványokat előre utalás után tudjuk postázni.
Megrendelését követően e-mailben megküldjük a bankszámlaszámot, Az összeg számlánkra történő beérkezését követően három munkanapon belül postára adjuk (ajánlott küldeményként) a rendelést.
A csomagolási és postaköltség 990.- Ft, két illetve három könyv rendelése esetén 1490.-

Letölthető regisztrációs lap:

Az alábbi "SzuperMA Regisztrációs lap"  nevére kattintva a Word dokumentum online megtekinthető (nem szerkeszthető!).
A regisztráció lap visszaküldéséhez, kérjük, töltse le a dokumentumot a jobb oldalon található nyilacskára kattintva a saját számítógépére, és ott egy szövegszerkesztővel töltse ki, majd az elmentett dokumentumot e-mailben csatolva küldje vissza a info@szupervalyog.com címre.
Ċ
Ismeretlen felhasználó,
2012. okt. 29. 10:09
ĉ
Ismeretlen felhasználó,
2016. júl. 6. 1:45