Kiadványok - Tudatosság, önismeret, életkészségek


Az alábbi kiadványokban található ismereteket, gyakorlatokat, és sok más hasznos önismereti és kapcsolati készséget személyes szakmai vezetés mellett is elsajátíthatod! - > Részletek

HARRY PALMER: FELEMELKEDÉS

Gyakorlati útmutató - Eszközök a tudat felemelkedéséhez


Ki vagyok én? Miért vagyok itt? Hová tartok?
Érdekes és hasznos gondolatok, gyakorlatok!

A Felemelkedés egy új megközelítése ezeknek az ősrégi kérdéseknek. A válaszokra Te magad lelsz rá tudatod alapvető szerkezetének felfedezése során. És hát sokkal egyszerűbb az egész, mint gondolnád. A felemelkedés arra a folyamatra utal, amelynek során különválasztod magad régi teremtményeidtől, és újra felemelkedsz a tudatosságba. Ehhez nyújt gyakorlati útmutatást a könyv.
Tudatod felfedezését te formálod olyan módon, hogy az megfeleljen a saját igényeidnek. Te döntesz, meddig mész el. Nem igyekszünk semmiféle hitrendszert vagy igazságot rád erőltetni.  Azt hiszed, amit hiszel – és az igazság, amit felfedezel, a te igazságod. A felfedező út során új meglátásaid lesznek az életed működéséről – vagy arról, hogy miért nem működik úgy, ahogyan szeretnéd.

A tartalomból a teljesség igénye nélkül:
Személyes térkép ~ A tudatos választás ~ A tudatosság ~ A figyelem működése, felszabadítása ~ Felelősség önmagunkért ~ Őszinteség ~ Az önbecsapás jelei ~ Együttérzés ~ Hitek, meggyőződések, nézőpontok ~ Alkotó élet, avagy élj szándékod szerint ~ Életed és céljaid összehangolása

Kiadó: Porpáczy Éva, 2007 (Eredeti cím és kiadó: Resurfacing, Stars’ Edge International, Florida, USA, 1994,1997)

A könyv ára: 2980.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség = 3970.- Ft.

WILLIAMS ÉLETKÉSZSÉGEK TRÉNING: ÖNÁLLÓ TANULÁSI PROGRAM
önsegítő DVD és munkafüzet

Stresszkezelő, konfliktusmegoldó, kommunikációs
és kapcsolati készség fejlesztő program


A tréningről röviden:
A program keretében egyszerű, a mindennapokban jól alkalmazható stresszkezelő stratégiákat és kommunikációs technikákat sajátíthatnak el a résztvevők. Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a készségfejlesztő program segítségével enyhíthetők, megelőzhetők a túlzott stresszel összefüggő kellemetlen testi és lelki tünetek, hosszú távon javul az egészség és az életminőség, az elégedettség és a személyes hatékonyság, a társas kapcsolatok.
-> A tréningről bővebben

Az Önálló Tanulási Program a stresszről szóló pszichoedukációs ismeretterjesztő filmmel (Se veled, se nélküle: A stressz) is kiegészíthető.

Az önálló tanulási program ára: 16.000.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség = 16.990.- Ft.

SE VELE, SE NÉLKÜLE: A STRESSZ

Pszichoedukációs ismeretterjesztő film

A magyar származású világhírű tudós, Selye János szavait idézve: "A stressz az élet sava-borsa". Stressz nélkül az életünk unalmas, sótlan lenne, de ha tartósan nyomaszt, a legkülönbözőbb betegségek okozójává válhat. A krónikus stressz depresszióhoz, gyomorfekélyhez, szívinfarktushoz és más súlyos betegségekhez vezethet. A nem megfelelően kezelt krónikus stressz következményként ma tíz magyar férfiból csupán hat ünnepelheti meg a 65. születésnapját. Egy magyar nő 5 évvel él kevesebbet, mint az EU országainak az átlaga. Mit jelent, mit üzen ez a fogalom a számunkra?
Mit tehetünk azért, hogy a stressz valóban életünk előremozdítója lehessen?
A filmben látható jelenetek tipikus helyzeteket mutatnak be, amelyekben mindenki ráismerhet a mindennapjaira. Rácsodálkozhat, nevethet rajta, ugyanakkor a film megoldást is kínál egy-egy helyzet optimális kezelésére. A filmben megszólaló szakértők különböző technikákat ismertetnek, melyek segítenek a stresszhelyzetek oldásában, a konfliktusok megelőzésében. Olykor elegendő egy jó zene, egy kis séta vagy egy kiadós alvás, ahhoz, hogy segítsünk szervezetünknek megpihenni és lelkünknek feltöltődni. Azonban ha mindennapjainkban sok a stressz, érdemes tudatosan odafigyelni feszültségeink csökkentésére és aktív stresszkezelő technikákat is alkalmazni.
Stresszkezelő stratégiáinkat minden életkorban fejleszthetjük és soha nem késő segítséget kérni sem.

Szakértők:

   - Kopp Mária prof. dr.

   - Túry Ferenc prof. dr.
   - Stauder Adrienne dr.
   - Kovács Mónika Erika dr.
   - Cserháti Zoltán dr.
és a Williams ÉletKészségek Munkacsoport

Játékidő: 75 perc (3x25perc)

A DVD ára 3000.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség = 3990.- Ft.

PÁRTALÁLÁS - PÁRKAPCSOLATI KALAUZ

A KORREKTÚRA sorozat első - PÁRTALÁLÁS - kötete

Miért "korrektúra"?
Sok-sok évet töltünk az iskolapadban, arról viszont vajmi kevés szó esik, hogy hogyan is boldoguljunk úgy általában az életben, mindennapi kapcsolatainkban. Pedig - ahogy műveltségünk és szakmai tudásunk -, úgy ezek az emberi és életkészségek sem születnek velünk. Többségüket születésünk után "szedjük magunkra", általában különösebb tudatosság nélkül. A szerencsésebbek jó szülői, pedagógusi példa alapján, a kevésbé szerencsések a maguk kárán tanulva.

A Korrektúra sorozat célja, hogy körüljárja ezeket az emberi és életkészségeket, és elgondolkodtasson, ötleteket adjon ahhoz, hogy hogyan "korrigáld" ezeket, ha úgy látod, nem vagy elég sikeres az életben, és hatékonyabb akarsz lenni a magánéletedben és a munkádban, fejleszteni szeretnéd az érzelmi intelligenciádat.

A PÁRTALÁLÁS kötet a következő kérdésekre keresi a választ:

  • Miben és miért mások az emberek és a párkapcsolatok ma?
  • Miért vagy egyedül már megint (még mindig)?
  • Meddig lehet és érdemes megmenteni egy kapcsolatot, és hogyan? Ha nem menthető, hogyan zárd le és „gyászold meg” azt, hogy sikeresen tudj új kapcsolatot kezdeni?
  • Ki illik hozzád? Létezik-e az „igazi”, a testi-lelki társ? Ha igen, hogyan találd meg?
  • Tudatosan keress vagy a szívedre hallgatva? Ismerkedj-e például az interneten?
  • Ha megtaláltad Őt, hogyan őrizd meg? Mi szükséges a tartós és boldog társkapcsolathoz?
Akár most próbálgatod a szárnyaidat, akár túl vagy már néhány szakításon, - kortól és nemtől függetlenül - örökérvényű kérdések ezek. A kötetben a szerző 20 éves szakmai és élettapasztalatait osztja meg Veled elgondolkodtatóan, de gyakorlatiasan és kedves humorral. Ötleteket ad ahhoz, hogy hogyan fejleszd vagy "korrigáld" párkapcsolati készségeidet, párválasztási stratégiáidat, hogy megtaláld a testi-lelki társadat. "Mert minden szeretet és simogatás nélkül eltelt nap elvesztegetett idő."

A könyv ára 2800.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség = 3790.- Ft.A rendelés menete:

Rendelési szándékát kérjük, hogy a lap alján letölthető regisztrációs és megrendelő lap visszaküldésével jelezze a info@szupervalyog.com e-mail címre.

A kiadványokat előre utalás után tudjuk postázni.
Megrendelését követően e-mailben megküldjük a bankszámlaszámot, Az összeg számlánkra történő beérkezését követően három munkanapon belül postára adjuk (ajánlott küldeményként) a rendelést.
A csomagolási és postaköltség 990.- Ft, két illetve három könyv rendelése esetén 1490.-

Letölthető regisztrációs lap:

Az alábbi "SzuperMA Regisztrációs lap"  nevére kattintva a Word dokumentum online megtekinthető (nem szerkeszthető!).
A regisztráció lap visszaküldéséhez, kérjük, töltse le a dokumentumot a jobb oldalon található nyilacskára kattintva a saját számítógépére, és ott egy szövegszerkesztővel töltse ki, majd az elmentett dokumentumot e-mailben csatolva küldje vissza a info@szupervalyog.com címre.

ĉ
Monika Erika Dr. Kovacs,
2016. júl. 6. 1:54