Kiadványok 2017-ig

Kiadványaink megvásárlásával a SzuperMA Műhely munkáját 
és 
a Búbos Ökoház Projektet is támogatod. Köszönjük! 

A rendelés menetét l. az oldal alján.
Szupervályog és az oda vezető út - elektronikus kiadványok:

Szupervályog bemutató CD

 „Szupervályogon innen és túl – Földépítéstől a permakultúráig” c. bemutató könyvecske -> Részletek 

Szivárvány Históriák „Kacskaringók… a szabadság felé vezető úton” c.      blogregény -> Részletek 

 A két könyvön kívül dokumentumokkal, fotóalbumokkal, interjúkkal, videókkal és  néhány előadásunk diasorával szeretnénk megismertetni a szupervályog-technológiát,  és a kapcsolódó témákat az önellátás kelléktárában. A diasorokat azoknak szánjuk, akik szeretnék másokkal (családtagokkal, barátokkal, közösségbeli társakkal…) is megosztani ezeket a témákat, beszélgetésre, közös továbbgondolkodásra invitálva őket. A dokumentumok között bemutatjuk a SzuperMA Műhely szellemiségét, eredményeit és tevékenységeit, illetve a 2015-ben induló Búbos Ökoház Projektet is. Illetve közreadjuk a 2014-es Velencei Építészeti Biennáléra összeállított pályázati anyagunkat is, azzal a nem titkolt céllal, hogy hátha másoknak is megtetszik, és a jövőben sikerül támogatókra találnunk a megvalósításban. 
-> A CD részletes tartalomjegyzéke                              
 A CD ára: 3900.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 4890.- Ft. 

Szupervályog építési útmutató CD

"Tervezzünk és építsünk a természettel! A szupervályog-építés alapjai" c. könyv

Az egyetlen magyar nyelven elérhető átfogó szupervályog szakkönyv! A kézikönyv az építési tanfolyamok anyagán alapul, és tartalmazza a szupervályog-építés alapjainak részletes technológiai leírását.

 Mintegy 130 színes fotóval és illusztrációval

„Kedveled a harmonikus, szemet gyönyörködtető, ívelt vonalakat, a természetbe illeszkedő, gömbölyded formákat? Vagy egy hagyományos, egyenesfalu vályogházra vágysz, amely kiállja az idő(járás) próbáját? Fontos Neked, hogy az otthonod egészséges, környezetbarát és energiatakarékos legyen? Széppé akarod varázsolni a kertedet hangulatos, egyedi formájú, mégis praktikus kerti bútorokkal, építményekkel, díszítő elemekkel? Szeretnéd megvalósítani kreatív ötleteidet, akár saját kezűleg is?

Ha így van, örömödet fogod lelni a szupervályog-technológiában, amely lehetővé teszi, hogy a családod, barátaid segítségével megépíthesd a házadat, kertedet. Mindezt elérhető áron, egyszerű módszerekkel, a saját kertedben fellelhető földből. A földzsák építési módszert bárki megtanulhatja! Ehhez nyújt részletes technológiai leírást ez a kézikönyv.”


 A CD ára: 5900.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 6890.- Ft. 

Az ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ és a BEMUTATÓ CD EGYÜTT 10% KEDVEZMÉNNYEL:
8.900.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 9.890.- Ft

Két remek könyv a biogazdálkodás és az ökologikus életmód alapjairól:

Öko-Völgy Alapítvány: Beszélgetések az önellátásról 
 
Hogyan lehet működő biokertet létrehozni? Milyen módszerrel érdemes befőzni és tárolni a terményeket? Hogyan lehet  megoldani a tűzifa- önellátást, a fűtést és a szennyvíztisztítást házilag, pénztárcakímélő módon?

A könyv tizenöt dialógusában a Krisna-völgyi biogazdaság vezetői adják át tudásuk legjavát, és vallanak közel két évtizedes  szakmai tapasztalataikról.
240 oldalon, 108 fotóval, a legfontosabb tudnivalókat összefoglaló 50 keretes résszel. Rendkívül gyakorlat-orientáltan, tele  praktikus útmutatásokkal, igényes, kétszínnyomásos kivitelben.

A tartalomból: 
Az önellátásról és az önfenntartásról ~ A zöldségeskert ~ Gyümölcsészet ~ Zöldségek és gyümölcsök betakarítása, tartósítása, tárolása ~ Szántóföldi növénytermesztés, rét- és legelőgazdálkodás ~ Ivóvíz önrendelkezés ~ Tóépítés- és fenntartás, az esővíz gyűjtése ~ Szennyvízkezelés- és tisztítás ~ Tisztító- és tisztálkodó szerek ~ Tűzifa előállítás ~ Fűtés, főzés fával ~ Világítás ~ Ruházkodás ~ Természetvédelem

 A könyv ára 2900.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 3890.- Ft.
Nálunk jelenleg sajnos nem kapható, az alábbi linken lehet rendelni: www.okovolgy.hu/megjelent-uj-konyvunk-beszelgetesek-az-onellatasrol/

Öko-Völgy Alapítvány: Beszélgetések az önellátásról 2.
 

Hogyan készítsünk házilag natúr kozmetikumokat? … Hogyan kell kemencét építeni és kenyeret sütni? … Milyen módon  készíthetünk tejtermékeket, sajtokat? … Hogyan lehet előállítani a villamos áramot családi léptékben? … Milyen  módszerrel őrizhetjük meg az egészségünket, és milyen módon kezelhetők a betegségek az önellátás körülményei között?  …  Hogyan kezdjünk neki a méhészkedésnek, hogyan juthatunk saját mézhez?

A dialógusokat számos recepttel, gyakorlati útmutatóval egészítettük ki, és olvasmányos formában adjuk közre. 15 fejezetben,  360 oldalon, 117 fényképpel és magyarázó rajzzal, valamint 83 keretes résszel, és több száz recepttel fűszerezve.

Főbb témakörök:
Egészségmegőrzés, táplálkozás, életmód ~ Gyógyászat, gyógyítás természetes anyagokkal ~ Natúr kozmetikumok és háziszerek készítése ~ Méhészkedés ~ Tejfeldolgozás, a legkülönbözőbb tejtermékek előállítása, sajtkészítés ~ Ökrök betanítása és ökrös  munka ~ Építészet – vályogtechnológiák ~ Kemence építése és kenyérsütés ~ Energetika – áramtermelés, meleg víz előállítás ~  Teljes családi gazdaság tervezése, felépítése, működése

 A könyv ára 3600.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség (ajánlott küldemény) = 4590.- Ft
Nálunk jelenleg sajnos nem kapható, az alábbi linken lehet rendelni: www.okovolgy.hu/megjelent-uj-konyvunk-beszelgetesek-az-onellatasrol/

Önismeret, tudatosodás, figyelem
rendhagyó megközelítés, érdekes és hatékony gyakorlatok:


Harry Palmer: Felemelkedés

Gyakorlati útmutató - Eszközök a tudat felemelkedéséhez

Ki vagyok én? Miért vagyok itt? Hová tartok?
A Felemelkedés egy új megközelítése ezeknek az ősrégi kérdéseknek. A válaszokra Te magad lelsz rá tudatod alapvető  szerkezetének a  felfedezése során. És hát sokkal egyszerűbb az egész, mint gondolnád. A felemelkedés arra a folyamatra  utal,  amelynek során különválasztod  magad régi teremtményeidtől, és újra felemelkedsz a tudatosságba. Ehhez nyújt  gyakorlati útmutatást a könyv.
Tudatod felfedezését te formálod olyan módon, hogy az megfeleljen a saját igényeidnek. Te döntesz, meddig mész el. Nem igyekszünk semmiféle hitrendszert vagy igazságot rád erőltetni.  Azt hiszed, amit hiszel – és az igazság, amit felfedezel, a te igazságod. A felfedező út során új meglátásaid lesznek az életed működéséről – vagy arról, hogy miért nem működik úgy, ahogyan szeretnéd.

A tartalomból a teljesség igénye nélkül: 
Személyes térkép ~ A tudatos választás ~ A tudatosság ~ A figyelem működése, felszabadítása ~ Felelősség önmagunkért ~ Őszinteség ~ Az önbecsapás jelei ~ Együttérzés ~ Hitek, meggyőződések, nézőpontok ~ Alkotó élet, avagy élj szándékod szerint ~ Életed és céljaid összehangolása

Kiadó: Porpáczy Éva, 2007 (Eredeti cím és kiadó: Resurfacing, Stars’ Edge International, Florida, USA, 1994,1997)

 A könyv ára: 2980.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség = 3970.- Ft.


Párkapcsolatok:

Dr. Kovács Mónika Erika: Pártalálás

A KORREKTÚRA sorozat első kötete. Miért „korrektúra”?
Sok-sok évet töltünk az iskolapadban, arról viszont vajmi kevés szó esik, hogy hogyan is boldoguljunk úgy általában az életben, a mindennapi kapcsolatainkban. Pedig - ahogy műveltségünk és szakmai tudásunk -, úgy ezek az emberi és életkészségek sem születnek velünk. Többségüket születésünk után „szedjük magunkra”, általában különösebb tudatosság nélkül. A szerencsésebbek jó szülői, pedagógusi példa alapján, a kevésbé szerencsések a maguk kárán tanulva.
A Korrektúra sorozat célja, hogy körüljárja ezeket az emberi és életkészségeket, és elgondolkodtasson, ötleteket adjon ahhoz, hogy hogyan „korrigáld” ezeket, ha úgy látod, nem vagy elég sikeres az életben, és hatékonyabb akarsz lenni a magánéletedben és a munkádban, fejleszteni szeretnéd az érzelmi intelligenciádat. ”Van Önnek egy korrekt ura?” - játszott el a szóval, és a pártalálás témával Táncos Laci bácsi, a kiadó igazgatója.
Tartalomjegyzék és mintaoldalak letölthetők a lap aljáról!
A PÁRTALÁLÁS kötet a következő kérdésekre keresi a választ:
  • Miben és miért mások az emberek és a párkapcsolatok ma?
  • Miért vagy egyedül már megint (még mindig)?
  • Meddig lehet és érdemes megmenteni egy kapcsolatot, és hogyan? Ha nem menthető, hogyan zárd le és „gyászold meg” azt, hogy sikeresen tudj új kapcsolatot kezdeni?
  • Ki illik hozzád? Létezik-e az „igazi”, a testi-lelki társ? Ha igen, hogyan találd meg?
  • Tudatosan keress vagy a szívedre hallgatva? Ismerkedj-e például az interneten?
  • Ha megtaláltad Őt, hogyan őrizd meg? Mi szükséges a tartós és boldog társkapcsolathoz?
Akár most próbálgatod a szárnyaidat, akár túl vagy már néhány szakításon, - kortól és nemtől függetlenül - örökérvényű kérdések ezek. A kötetben a szerző 20 éves szakmai és élettapasztalatait osztja meg Veled elgondolkodtatóan, de gyakorlatiasan és kedves humorral. Ötleteket ad ahhoz, hogy hogyan fejleszd vagy „korrigáld” párkapcsolati készségeidet, párválasztási stratégiáidat, hogy megtaláld a testi-lelki társadat. „Mert minden szeretet és simogatás nélkül eltelt nap elvesztegetett idő.”

Semmelweis Kiadó, 2008.
 A könyv ára: 2800.- Ft + 990.- Ft csomagolási és postaköltség = 3790.- Ft.
Ċ
Információ Szupervályog,
2017. dec. 4. 1:04
Ċ
Információ Szupervályog,
2017. dec. 4. 1:04
ĉ
Információ Szupervályog,
2017. dec. 4. 1:04